Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

З Міжнародним Днем захисту дітей!

1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Свято засноване в Парижі в 1949 році з ініціативи Міжнародної демократичної федерації жінок, щоб звернути увагу на проблеми, які мають діти. Традиційно на торжество влаштовують ярмарки, розпродажі та розважальні заходи для дітей. Школярі в цей день радіють початку літніх канікул.

На жаль, День захисту дітей 2023 в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, десятки тисяч перечікують повітряні тривоги в укриттях, тисячі живуть в зоні бойових дій. Війна торкнулася життя кожного маленького українця. Тому в це свято дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що ми завжди поруч.

У нашій громаді маємо майже три тисячі дітей, і всі вони також потерпають від впливу війни. Чують від батьків тривожні новини, чекають на рідних із фронту, переживають чисельні повітряні тривоги. Юний вік робить їх емоційно вразливішими, ніж дорослих.

Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання