Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! ...

Його творчість стала символом української національної свідомості Шевченко написав Біблію для українців, він виявився тим самим "тринадцятим апостолом", який врятував свій народ від розгублености та забуття у найважчі часи. І значення Шевченка для українців та України не вимірюється словами "творчість" чи "літературна спадщина". Ні, це те незрозуміле, але неминуче диво, яке обов’язково відбувається в житті кожного народу.

Часто кажуть, що Шевченко створив сучасну українську мову, але коли він почав писати свої перші вірші, ця мова вже існувала, фактично її витворив Іван Котляревський. Шевченко, як Прометей, вдихнув у цю мову душу, вогонь народного гніву, він розпалив пожежу, яку імперія вже не зможе погасити. Своїм співвітчизникам він дав найголовніше — почуття власної гідности, без якого народи не існують, і з яким народи не вмирають. Принаймні — не вмирають без боротьби.

до 209 річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка В закладах освіти Стрижавської громади пройшла низка заходів присвячених Великому Кобзарю, який залишив за собою яскравий мистецький та змістовий слід, ставши символом України, рупором народної боротьби. Заклади продемонстрував творчість, креативність та інноваційність в організації та проведенні шевченківських днів.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання