Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Дзвони Чорнобиля

26 квітня 1986 року Чорний день в історії України, день, коли Чорнобиль став відомий усьому людству. Пройшло тридцять сім років з того часу, як вибухнув реактор на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Смертоносний пил з ядерної печі покрив білі хати, квітучі сади, зелені ліси, засіяні поля…

На жаль, цей день в історії міг повторитися знову, коли окупанти захопили ЧАЕС у 2022 році під час повномаштабного вторгнення російської держави на українську землю. Проте, не зважаючи на тиск та погрози, працівники атомної електростанції відмовилися співпрацювати з ворогом і я наслідок - 2 квітня над Чорнобильською АЕС знову замайорів український прапор. У річницю аварії в закладах освіти Стрижавської громади, в режимі онлайн та офлайн, пройшли інформаційно-просвітницькі тематичні заходи до 37-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Усі вшанували подвиг кожного, хто захищав світ від радіації, хто боровся з вогнем і розчищав завали на станції, евакуював людей, надавав медичну допомогу. Згадали захисників, які протистояли державі-терористу, аби не дати ані найменшої можливості повторитися непоправній трагедії.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання