Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Metod.ob.

Засідання міжшкільної методичної комісії вчителів інформатики

26 травня 2021 року відбулося перше засідання міжшкільної методичної комісії вчителів інформатики.

Згідно із порядком денним під час роботи зазначеної комісії були опрацьовані нижчевказані питання:

  1. Основні аспекти та принципи роботи ММК. Учасники розглянули положення про міжшкільні методичні комісії, обговорили свої права та обов’язки, як учасника ММК.
  2. Дистанційне навчання: відмінності між його різновидами, порівняння з очним навчанням, переваги та недоліки. Педагоги жваво ділились своїми враженнями про дистанційне навчання, висловлювали свою думку щодо його основних позитивних та негативних сторін.
  3. Платформи для створення вправ при дистанційному навчанні. Учителі інформатики розглянули найбільш розповсюджені та відомі платформи, які використовувались при дистанційному навчання та ті, які можуть застосовуватись під час уроків у закладах загальної середньої освіти. Учителі КЗ «Ліцей № 1 смт Стрижавка» Вітюк І.М. та Ортинська С.М. запропонували учасникам спробувати досить результативні платформи, які вони застосовували у своїй роботі. Присутні отримали посилання на запропоновані сайти та відео- інструкції по роботі з ними.
  4. Панорама педагогічного досвіду «Дистанційне навчання школярів». Члени методичної комісії обмінялися порадами щодо можливостей удосконалити дистанційне навчання та покращити результативність знань учнів.
  5. Методичні рекомендації щодо завершення 2020-2021 н.р. Під час розгляду зазначеного питання було опрацьовано основні аспекти листа «Про організоване завершення 2020-2021н.р. та реалізацію Закону України «Про внесення змін до Розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби(СОVID-19)" (щодо окремих питань завершення 2020-2021 навчального року)».

Усі учасники засідання методичної комісії були досить активними, приймали участь у обговоренні усіх питань та ділились своїми напрацюваннями.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання