Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Metod.ob.

Засідання міжшкільної методичної комісії вчителів історії та правознавства

Mmk%20history

25 травня 2021 року відбулося друге засідання міжшкільної методичної комісії вчителів історії та правознавства. Згідно порядку денного вчителі історії Грищук Л.В. та Тарнопольська Н.Я. виступили перед присутніми педагогічними працівниками з доповіддю на тему «Інтерактивні методи навчання як спосіб розвитку творчих здібностей учнів на уроках історії та правознавства» та поділилися досвідом використання різних інтерактивних методів навчання під час своєї роботи. Педагоги ділилися порадами щодо організації освітнього процесу, що відбувається за умови постійної взаємодії учнів і вчителя, а саме: моделювання життєвих ситуацій, використання рольових ігор, спільне вирішення проблем на основі аналізу обставин та відповідної ситуації для ефективного формування вмінь та навичок, створення атмосфери співробітництва.

History%202 History%201

Під час засідання присутні обговорили проблеми та переваги дистанційного навчання, використовуючи одну з технологій ІКТ – інтерактивну дошку Padlet та мали можливість висловити власні думки щодо проблем, помилок та переваг в організації дистанційного навчання. Поділилися досвідом як уникнути тих, чи інших помилок та які переваги можна отримати під час проведення онлайн-уроку.

Гуменюк Ю.В. - голова комісії виступила з презентацією «Медіаграмотність», де основну увагу було зосереджено на те, як важливо бути медіаосвіченим, вміти відрізняти фейк від справжньої інформації, вміти аналізувати та об`єктивно оцінювати отриману з різних джерел інформацію.

Мазай Л.М., Коломієць І. М. та Григоренко В.М. поділилися своїм досвідом щодо використання медіа продуктів на уроках історії, їхніми перевагами та недоліками.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання