Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

З Всеукраїнським днем бібліотек!

Цьогоріч День бібліотек ми відзначаємо в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом, а бібліотеки для своїх спільнот, громад та новоприбулих стали і точкою опори, і місцем сили, і простором для спільнодії.

Більшість бібліотек сьогодні не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі заходи, забезпечують мешканців громади і переселенців достовірною інформацією, а й перетворилися на волонтерські центри допомоги Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам.

Для потреб Армії бібліотекарі плетуть маскувальні сітки, шиють елементи військового спорядження, постільну білизну та медичні халати для місцевих шпиталів, в’яжуть шкарпетки, збирають книжки для військових, заготовляють для них продукти, готують їжу для бійців територіальної оборони, організовують благодійний збір коштів, продуктів харчування та ліків.

У багатьох територіальних громадах, де приймають переселенців, на базі бібліотек організовано пункти або центри допомоги переміщеним особам, де їм надають харчування і тимчасовий прихисток у нічні години.

Це, звісно, не повний перелік того, як бібліотеки допомагають своїм користувачам під час війни. Тож напередодні Всеукраїнського для бібліотек Українська бібліотечна асоціація оголошує акцію «Бібліотека для тебе». Закликаємо українців 30 вересня привітати бібліотеку, яка підтримала та допомогла вам чи продовжує допомагати вам під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, розмістивши власну історію, пов'язану з бібліотекою під час війни, в соціальних мережах.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання