Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Керівники навчальних закладів звітували про результати 2021-2022 навчального року

Загальні збори та конференції організовуються і проводяться керівниками закладів освіти згідно з Примірним положенням про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів про свою діяльність перед педагогічним колективом та громадськістю», затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 23.03.2005р. №178, або Положенням, яке розроблене та затверджене у закладі освіти на основі вищевказаного.

На виконання норми забезпечення прозорості та інформаційної відкритості закладів освіти, яка закріплена у ст. 30 Закону України «Про освіту», керівники забезпечують на веб-сайтах своїх закладів освіти відкритий доступ до інформації та документів щодо процедури звітування.

директор КЗ "Сосонський ліцей"

Створення безпечних умов у школах та дитячих садочках. Профільність навчання старших класів. Це лише кілька тем, озвучених директорами освітніх закладів Стрижавської громади під час загальних зборів. Впродовж місяця керівники звітували про результати 2021-2022 навчального року.

директор КЗ "Ліцей №1"

директор КЗ "Лаврівська гімназія"

КЗ "ДНЗ (садок-ясла) "Казка" смт.Стрижавка"

В умовах дії правового режиму воєнного стану зазначений захід можна було провести очно або в режимі он-лайн у вигляді конференції або загальних зборів. Форму проведення заходу керівники закладів освіти обирали самостійно.

Голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко спільно спільно з начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Світланою Томусяк та старостами відвідали навчальні заклади.

У своєму слові голова громади Михайло Демченко зазначив:

«Цей навчальний рік був вкрай непростим. Спочатку епідемічні загрози, а потім — реальні військові. Ніхто й ніколи не передбачав такого сценарію, тож педагогічним колективам довелося оперативно адаптувати освітній процес до форс-мажорних обставин. Жодних готових рекомендацій не було. Україна і світ ніколи ще не стикалися з подібним розвитком подій. До карантинного дистанційного формату додалася необхідність реагувати на повітряні тривоги, заспокоювати дітей, вчити їх правильно захищати себе. Усім було психологічно важко. Але ви впорались! Робота директорів чудова! - наголосив очільнк громади. - Я щиро вдячний вам, освітяни Стрижавської громади, за працю! Ви спільно з дітьми не тільки навчалися, а й допомагали нашим воїнам ЗСУ, переселенцям. Ви цілодобово чергували у закладах, були на варті, коли звучала повітряна тривога. Ви власним прикладом показали нашим дітям, як потрібно об’єднуватися і бути сильними в тилу. Нехай наступний навчальний рік принесе перемогу! Мирної нам усім праці!»

В 13-ох навчальних закладах освіти Стрижавської громади роботу директорів оцінили задовільно.

Дух школи, її кращі традиції і здобутки визначають педагогічний колектив і здобувачі освіти. Провідною фігурою у реалізації завдань, без сумніву, виступає вчитель, який зобов’язаний втілювати в життя ідеї, забезпечувати єдність виховання і навчання – основного призначення закладу. Зрозуміло, що робота директора, колективу закладу освіти, батьків і здобувачів освіти – нероздільні, а тому досягнення і недоліки спільні.

колектив КЗ "Ліцей №1"

колектив КЗ "Лаврівська гімназія"

колектив КЗ "Сосонський Ліцей"

колектив КЗ "ДНЗ (садок-ясла) "Казка" смт.Стрижавка"

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання