Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Команда Міністерства освіти і науки разом із керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних військових адміністрацій розробили Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Закладам загальної середньої освіти Міністерство рекомендує:

-самостійно визначити день завершення освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році;

-забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через ущільнення навчального матеріалу, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультацій із використанням технологій дистанційного навчання.

У разі потреби, підсумкове оцінювання для учнів можуть проводити дистанційно.

Міністр Сергій Шкарлет наголосив, що всі учні, незалежно від того, які мали форми навчання (онлайн, офлайн, змішане) або ж навчались за місцем тимчасового проживання, отримають свідоцтва досягнень, табелі або свідоцтва про здобуття освіти.

“В умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема, в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, а також документи про здобуття освіти. Свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, зокрема й приватні заклади освіти, у випадку, якщо дитину зараховано до нової школи. Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року”, – повідомив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, у 2022 році в Україні скасували ЗНО і ДПА.

Про затвердження методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року Наказ МОН № 290 від 01.04.2022 року

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання