Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Крок до себе: психологічна ініціатива Стрижавської громади

У Стрижавській громаді продовжено волонтерський рух «Крок до себе» у новому форматі. Дана робота з надання психологічної підтримки для всіх верств населення триває ще з травня місяця. Провівши не один тренінг, надавши індивідуальні консультації та здійснивши виїздні заняття, психологи громади змінили підхід до проведення та реалізації даного проекту.

5 серпня на базі КЗ «Стрижавський ліцей №2» було орнізовано зустріч із дітьми і батьками та проведено майстер-класи, які мали на меті розвантажити, спрямувати увагу присутніх на внутрішніх емоціях та включити творчість.

В заході взяли участь голова Стрижавської ТГ Михайло Демченко, начальник відділу освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради Світлана Томусяк та волонтерка Валентина Луценко.

Голова територіальної громади Михайло Демченко у своєму слові зазначив: «Попри усі випробування, що нас спіткали діти повинні спілкуватися та отримувати відповідні знання. А такі тренінги розвантажують як дітей так і дорослих. Вірю, що системна взаємодія з психологами допоможе нам усім швидше відновити внутрішню гармонію після пережитих потрясінь».

Подякував команді волонтерського руху «Крок до себе» за те, що працюють з дітьми в таких не простих умовах.

Передусім, відбулося знайомство, під час якого діти поділилися тим, що найбільше запам?яталось цього літа, спогади мали бути лише приємними та позитивними. Після чого, діти, розділившись на групи, працювали в окремих логаціях, так би мовити, у творчих майстернях. У першій майстерні діти виконували вправи на розвиток креативного мислення. Найбільше сподопалась методика щодо нетрадиційного використання будь-якого повсякденного предмета, зокрема – ложка, крім основного застосування, діти домислили, що можна замінити її на лопатку, музичний інструмент і тд.

У другій майстерні використовували методику арт-терапії – малювання повітряними кульками. Це дало можливість проявити свій емоційний стан кожному з учасників. Малюнки були цікавими, в когось - переважала насиченість кольорів, в інших - розкривався неординарний зміст, і це не дивно, адже ми проживаємо щодня в стресових ситуаціях, що на 90% спричинено воєнними діями.

Цікавою була третя творча майстерня – «комплімент для ЗСУ». Для проведення даного майстер-класу тривала підготовка, було власноруч висушено листочки різних трав: м?яти меліси, вишні, малини, чорнобривців, - все це скомбіновано та сформовано пакетики з чаєм, діти робили це самостійно. Перед початком роботи, усіх учасників ознайомили з історією виникнення чаю, а також всі присутні обмінялися компліментами, і, звичайно, написали побажання воїнам та вставили їх в коробочки, - чай буде відправлено волонтерами нашим захисникам.

Четверта майстерня – вивчити рухи для флеш-мобу, - це було підсумковою родзинкою заходу. Діти залюбки долучились до загального танцю під патріотичні мотиви. Приємно, що серед учасників були і діти з внутрішньо переміщених, які зараз проживають в нашій громаді.

На завершення - дітям подарували браслетики на згадку про захід, крім того, усі бажаючі мали можливість написати те, що хотіли б в подальшому ще почути та побачити, а також поділитися своїми враженнями від заходу, написане залишили у «скриньці побажань».

Батьки дітей, які були присутні, активно долучались до всіх майстер-класів та, при потребі, допомагали дітям, що є вкрай необхідним для розвитку підростаючого покоління.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання