Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Нарада директорів закладів освіти Стрижавської ТГ

8 лютого 2021 року відбулася нарада керівників закладів освіти Стрижавської селищної ради, у якій взяли участь працівники відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму та керівники закладів освіти.

Нараду проводила керівник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму селищної ради Томусяк С.М.

Обговорили особливості ведення бухгалтерського обліку в закладах освіти в нових реаліях та роботу закладів освіти в умовах автономії.

А також:

особливості організації інклюзивного навчання;

про проведення атестації педагогічних працівників у 2021-2022 році;

про роботу щодо оформлення та видачі документів про освіту випускникам 2021-2022 року;

про вибір та замовлення підручників для 5 класу на 2022-2023 н.р.; про організацію військового обліку в закладах освіти.

Розпочала нараду Світлана Михайлівна з повідомлення про особливості роботи новоствореного комунального закладу «Центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури, туризму».

Після того заслухали директора Центру Бедрак І.М., яка проінформувала про алгоритм та специфіку співпраці між Центром та закладами освіти, зокрема, керівниками.

Зазначила, про нагальне вирішення питання щодо надання платного харчування в закладах освіти та порядку його організації.

Наголосила на термінах та форматі передачі у Центр первинних документів (накладних)на продукти харчування.

Далі начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму селищної ради проінформувала керівників про алгоритм проведення інституційного аудиту.

Та зазначила, що у зв’язку з автономією шкіл, першочергово мають бути розроблені та затверджені стратегії розвитку закладів,
фінансова звітність, має бути висвітлена на сайтах закладів;

У звязку з чим сайти, мають працювати та бути наповнені відповідно до вимог статті 30 та Закону України «Про освіту».

Також повідомила про плани роботи відділу на 2022 рік, зокрема, про капітальні ремонти, будівництво спортивних майданчиків та перехід котелень на альтернативні джерела палива.

Кугай О.М., головний спеціаліст відділу, розповіла про алгоритм оформлення та відкриття в закладах інклюзивного навчання.
Наголосила, що керівникам, які нещодавно приступили до роботи, необхідно сформувати пакет документів щоб внести зміни при оформлені документів про освіту випускників 2021-2022 року.
Зазначила про терміни вибору та замовлення підручників для 5 класу, а також про документи, які необхідно висвітлити на сайтах закладів з даного питання.

Циба Л.А. провідний спеціаліст відділу наголосила на дотриманні вимог щодо організації та ведення військового обліку в закладах освіти;

про організацію та проведення фестивалю учнівської та вчительської творчості «Проліски надії -2022».

Рекомендувала пройти відеокурс «Безбар’єрна грамотність».

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання