Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Про врегулювання проблемних питань у сфері постачання газу в опалювальний період 2021-2022 років".

    • Стрижавською селищною радою 11.10.2021 було проведено позачергове засідання ТЕБ та НС №12 та прийнято рішення щодо виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із стрімким зростанням ціни на постачання природного газу для бюджетних установ.
    • Інформаційно доводимо, що між відділом освіти, сім′ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради та ТОВ «Вінницягаз Збут» було укладено договір 20.08.2021 про постачання природного газу, ціна за 1 м3 коштувала 14.90 грн., на цю суму були передбачені кошти в місцевому бюджеті. Договір був чинний до 31.12.2021 року.
    • Проте, починаючи з кінця серпня місяця поточного року, ціни на природній газ стрімко почали зростати, а саме: від 30 грн. до 40, а то й до 45- ти грн.. за 1 м3.
    • Листом від 27 вересня 2021 року а це за два тижні до початку опалювального сезону ТОВ «Вінницягаз збут» як Постачальник природного газу повідомило про одностороннє розірвання Договору постачання газу. Такі дії обґрунтувало коливанням ціни на газ в сторону збільшення та невигідністю для підприємства постачати на таких умовах та за такою ціною. Одночасно повідомило, що датою примусового розірвання Договору є 01.10.2021, та виключення з реєстру споживачів природного газу, постачання яким здійснюється ТОВ «Вінницягаз збут» (лист додається).
    • Отже, без постачання природнього газу та із порушенням початку опалювального сезону, заручниками критичної ситуації, не з вини місцевої влади, стали такі заклади, як: КЗ «Стрижавський №1», КЗ «Сосонський ліцей», ДНЗ «Казка» та «Десняночка».
    • На засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування, «Асоціацією міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води в опалювальному сезоні 2021-2022 років. Меморандумом зафіксовано вартість природного газу на виробництво теплової енергії для постачання тепла і гарячої води різним категоріям споживачів. Зокрема, для категорії бюджетних організацій зафіксовано вартість природного газу в розмірі 16,40 грн. за 1 м3, з ПДВ без вартості транспортування і розподілу, який буде постачатись товариством з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»» до 01 січня 2023 року.
    • 13.10.2021 Вінницькою ОДА було доведено до відома алгоритм дій для бюджетних установ та організацій щодо укладання договорів на постачання природного газу з ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА компанія «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ» на опалювальний сезон2021-2022 років, згідно РП КМ України від 11.10.2021 року №1234-р «Деякі питання діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» попередньо погоджено.
    • Відповідно, бюджетним організаціям необхідно підготувати відповідний пакет документів для підписання Договору з ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА компанія «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ», ціна природнього газу 16 55 (з ПДВ) за 1 м3
    • Станом на сьогоднішній день, відділом освіти, сім ′ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради направлено відповідний пакет документів для узгодження з ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА компанія «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ», після чого буде заключено Договір на постачання природнього газу до закладів освіти.
  • https://drive.google.com/drive/folders/1-2m4htg4MTzMpAPER8un72s39-Cw83aS

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання