Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Щодо виплати оздоровчих працівникам закладів освіти при наданні відпустки:

Відповідно до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (набрав чинності 24 березня 2022 року) у період дії воєнного стану щорічна основна оплачувана відпустка надається працівникам тривалістю 24 календарні дні.

При цьому варто пам’ятати, що обмеження в 24 календарних дні стосується лише щорічної основної відпустки.
Окрім щорічної основної відпустки працівникові можуть бути надані щорічні додаткові відпустки, соціальні та інші відпустки відповідно до Закону “Про відпустки”.
Якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більше 24 календарних днів, різниця днів відпустки не втрачається, а має бути надана після закінчення дії воєнного стану.
Однією з державних гарантій, передбачених ст.57 Закону України «Про освіту», є виплата педагогічним і науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки зарплати) при наданні щорічної відпустки.
Зазначена норма наразі діє і не скасована.
У випадку поділу щорічної відпустки на частини, допомога на оздоровлення виплачується працівникові один раз на рік при наданні будь-якої з частин щорічної відпустки.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання