Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

Conf1

Cерпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Стрижавської територіальної громади

30 серпня 2021 року відбулася серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Стрижавської територіальної громади, у  якій взяли участь голова Стрижавської селищної ради М.І. Демченко та заступник голови селищної ради С.В. Лендя.

Conf2.1

Під час доповіді начальника відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради Світлани Томусяк увагу було зосереджено на початку нового навчального року, мова йшла про оновлення матеріально-технічної бази.

Conf3

Зокрема в чотирьох закладах проводились ремонтні роботи харчоблоків: КЗ «Ліцей №1 смт.Стрижавка», КЗ «Ліцей №2 смт.Стрижавка», КЗ «Пеньківський ліцей», КЗ «Мізяківсько-Хутірський ліцей» (загальна вартість робіт – більше 1 млн. 300 тис. грн.).

На проведення поточних робіт в закладах загальної середньої освіти з місцевого бюджету на 2021 рік виділено кошти в сумі 1 215 000,00 грн., станом на 01.09.2021використано 425 980,00грн.

Виготовлено ПКД та експертизу, проведено тендерні процедури щодо проведення капітального ремонту по заміні вікон та дверей, на загальну суму складає 1 млн. 400 тис.грн. Зокрема, з селищного бюджету виділено кошти в сумі 300 тис.грн.

Відділ освіти сприяє оновленню та поповненню комп’ютерної техніки. Здійснюється закупівля предметних класів на 600 тис. грн.

Велику увагу приділяється інклюзивній освіті, щоб всі учні без виключення навчалися і проводили час разом. З метою надання освітніх послуг дітям з інвалідністю, заключено договір між Стрижавською селищною радою та комунальною установою «Інклюзивно –ресурсний центр» Якушинецької сільської ради.На 2021 рік виділено 38 тис. 650 грн. на капітальні видатки та 13 тис. 013 грн. для закупівлі дидактичних та розвиваючих матеріалів.

На підтримку проекту НУШ, з державного бюджету виділено кошти в сумі 143 тис. 618 грн., із селищної ради виділено співфінансування в розмірі 10%.

Кошти будуть спрямовані на закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, пристосувань для навчальних кабінетів, засобів навчання, у тому числі навчально – методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою, у тому числі їх електронних версій. А також: на проведення супервізії – 15 тис. 757 грн.; на підвищення кваліфікації вчителів, які забезпечують здобуття освіти учнями 5-11 класів - 114 тис. 076 грн.

У cерпні 2021 року для закладів загальної середньої освіти Стрижавської селищної ради виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», а саме: 211 тис. 166 грн. на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів; 138 тис.125 грн на закупівлю засобів навчання та обладнання (крім комп’ютерного) для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками відповідно до Концепції «Нова українська школа»; 210 тис. 474 грн. - закупівля сучасних меблів для початкових класів нової української школи.

Відповідно до Наказу від 06.04.2021 №637 «Про затвердження Примірного переліку медичних виробів, лікарських засобів та інших матеріалів, які повинні бути у складі медичної укладки для надання медичної допомоги у медичному пункті закладів освіти» придбано медичні сумки з повною комплектацією, загальна вартість яких – 50 тис.грн. В поточному навчальному році всі заклади були забезпечені фарбою на загальну суму 76, 400 тис. грн. В поточному навчальному році всі заклади були забезпечені фарбою на загальну суму 76, 400 тис. грн.

Дошкільна освіта є важливим етапом для цілісного розвитку дитини. Нині її зміст органічно пов’язаний з ідеями Нової української школи: він забезпечує наступність між дошкільною та початковою освітою в умовах шкільної реформи. Тому для повноцінного функціонування дошкільної освіти були виділені кошти в сумі 670 тис. грн., за які були придбані миючі засоби, господарчі товари, фарба, електричне обладнання, халати для кухарів, маски багаторазові, дизенфікнюючі килимки, дизенфікуючі засоби, посуд та кухонне обладнання в харчоблоках ДНЗ «Казка», «Десняночка» та «Колобок». Також з цих коштів виділено 25 тис. грн.. на поточний ремонт групи «Капітошка» КЗ «ЗДО (ясла-садок) «Казка» смт. Стрижавка. На харчування в ДНЗ виділено кошти в сумі: 1 805 366,00 грн.

Заклади загальної середньої освіти Cтрижавської селищної ради забезпечуються підручниками.

У липні 2021 року вже отримано 1 тис. 149 підручників для 4 класу, поставка підручників для 8 класу очікується найближчим часом.

Ніхто не стане сперечатися, що займатися спортом корисно, особливо для здоров`я. Спорт залишається одним з пріоритетних напрямів роботи відділу. Було встановлено футбольні ворота на стадіонах смт. Стрижавки та с. Мізяківських Хуторів на загальну суму 80 тис.грн. Здійснено заміну спортивних сидінь на стадіоні в смт. Стрижавці, вартість робіт склала 190 тис.грн.

Проєкт "Спортивний майданчик - запорука здорового покоління" с. Мізяківські Хутори став переможцем конкурсу Вінницької обласної Ради "Комфортні громади". На будівництво спортивного майданчика на території Комунального закладу «Мізяківсько-Хутірський ліцей Вінницького району Вінницької області» виділено 350 тис. грн. з обласного бюджету, з бюджету селищної ради 150 тис.грн.

Також Світлана Михайлівна зазначила, що відділ освіти став ініціатором створення Молодіжної ради при Стрижавській селищній раді, яка є консультативно-дорадчим органом з питань молодіжної політики. Незабаром планується засідання ініціативної групи щодо організації та проведення установчих зборів.

Також керівник органу проінформувала про плани та перспективи подальшої діяльності.

Члени колегії оцінили роботу відділу задовільною. Керівник закладу «Ліцей №1 смт.Стрижавка» Комарчук Г.М. та КЗ «Пеньківський ліцей» Микичур І.М. зазначили про позитивні зміни в роботі та тісну взаємодію відділу та освітніх закладів.

Conf4

Селищний голова Михайло Демченко зазначив, що сприятиме зміцненню матеріально-технічної бази освітніх закладів та розвитку позашкільної освіти. Наголосив, що педагоги – це одна з пріоритетних груп, які потребують захисту від коронавірусної хвороби, тому вакцинація – це єдиний спосіб вберегти себе та оточуючих від небезпеки захворіти на COVID-19.

Conf2

Conf5

Conf7

Conf6

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання